30G - 20lei
30G - 20lei

KEFIRUL DE APA

MANUALUL KEFIRULUI DE APA

Kefirul de apa numit si orez de mare Indian este unul din cele trei complexe fermentative cu o istorie in medicina populara de mare vechime cu milioane de personae. care le folosesc si cu ample cercetari in medicina moderna.Este un complex de microorganisme cuprinzand bacterii si ciuperci microscopice.

La fel ca in cazul celorlalte doua complexe Kefirul de lapte si Kombucha cunoscuta si sub numele de . ciuperca de ceai.acest remediu miraculous. a numeroase probleme de sanatate are doua componente utile principale

1.Este o terapie enzimatica.Organismul uman sintetizeaza numeroase enzime pe parcursul vietii iar deficitul unora poate fi fatal.De exemplu deficitul de lactaza creeaza pericole mari la consumul de lapte dulce,deficitul altei enzime determina impotenta masculine.Organismul trebuie sa utilizeze si enzime provenite din alimentatie.Enzimele se distrug rapid prin prelucrare termica iar chiar in fructele si legumele consummate fara prelucrare termica acestea fiind culese inainte de maturizarea completa au un continut foarte mic de enzime.Deficitul de enzime duce la boli diverse si fenomene de imbatranire accelerata.

2Este un procedeu de repopulare a colonului cu bacterii benefice iar la nivelul stomacului elimina prin mecanisme de digestie si de competitie Helicobacter pylori care este principalul responsabil de aparitia ulcerului gastric si duodenal.Terapiile enzimatice avand efecte reparatorii pe piele si mucoase duce la vindecarea acestor ulcere.

Ce asteptam din utilizarea sistematica a produsului de fermentare obtinut cu ajutorul kefirului de apa.Primul beneficiar din organism este sistemul imunitar, kefirul de apa comportandu-se ca un imunomodulator.Pe de o parte sunt eliminate fenomenele alergice si in consecinta se actioneaa asupra bolilor autoimune in primul rand di categoria reumatismului.:poliartrita reumatoida,spondilita anchilozanta,fibromialgie si sindromul oboselii cornice,dar si diabetul copiilor si tinerilor.Cauza directa este ca aceste boli au drept cauza majora sindromul de intestin semipermeabil.Ce inseamna acest lucru.Din cauza alimentatiei cu produse prelucrate termi,utilizarii tratamentelor cortizonice si a antiinflamatoarelor nesteroidiene bariera intre sange si continutul intestinal devine semipermeabila permitand ca particule proteice din alimente sa treaca nedescompuse in sange de unde se depun in diferite parti din organism si atrag reactii de respingere autoimmune .kefirul de apa repara aceste mucoase si eliminand cauza care este penetrarea de proteine straine de organism in sange va determina si reducerea treptata a actiunilor cu character inflamator si distructiv indrepta spre propriile tesuturi.

Kefirul de apa are insa proprietatea de stimulare imunitara permitand evitarea folosirii frecvente a antibioticelor care au pe langa efectele favorabile si efecte adverse dintre care unele majore(ex inducerea surzeniei,afectare gastrica,distrugerea florei bacteriene benefice din colon care se apreciaza ca pelanga digestia finala a alimentelor.si sinteza unor vitamine determina circa 80%din capacitatea de raspuns imunitar a organismului.

DIABETUL DE TIP 2

Studii facute cu zeci de ani in urma dar nesustinute financiar bazate pe nenumaratele relatari din medicina populara au constatat efecte hipoglicemiante dar si vindecarea diabetului.I n ultima vreme se poate vorbi fara rezerve despre vindecarea diabetului dup ace injectiile cu capasaicina extrasa din ardeiul usturatinganglioni parapancreatici au vindecat diabetul copiilor despre care pana atunci se considera ca este o boala incurabila.Asa cum vom descriela modalitatea de producere a kefirului de apa acesta se poate prepara utilizand si zahar .Noi consideram ca intotdeauna este recomandat sa folosim fructoza in loc de zahar dar in cazul diabetului acest lucru se impune.

ATENTIE:NU FOLOSITI LA PREPARARE MIERE DEOARECE ACEASTA CONTINE ENZIME CARE DISTRUG GRANULELE DE KEFIR IN TIMP DAR MAI ALES INTRA IN COMPETITE CU KEFIRUL SI DENATUREAZA PRODUSUL.RECOMANDAM FRUCTOZA PE CARE O GASITI IN MAGAZINELE NOASTRE CU 10 LEI/KG.CONTRAINDICAM ZAHARUL BRUN CARE ESTE IN CONFORMITATE CU LEGILE ACTUALE ZAHAR ALB PURIFICAT PULVERIZAT CU CARAMEL CARE ESTE TOXIC PRIN PRODUSII DE ARDERE ATAT PENTRU DUMNEAVOASTRA CAT SI PENTRU GRANULELE DE KEFIR.

OBEZITATE

Tratamentul cu kefir de apa in acest caz este recomandat sa se faca cu o forma intens fermentata de cel putin o saptamana.Nu se asociaza cu tratamente cortizonice.Consum zilnic numai in timpul meselor de cel putin 1-1,5 litri.daca suferiti de hiper aciditate luati la fiecare masa 3 tablete de carbonat de calciu,Acizii se vor neutraliza iar carbonatul de calciu se va transforma in alte saruri de calciu mai utile si mai usor asimilabile. ATENTE.Hiperaciditatea si hipoaciditatea se manifesta prin aceleasi simptome si se considera de catre cei care au aceste simptome de arsuri ca au hiperaciditate.ATENTIE.Daca nu aveti un diagnostic dat ca urmare a analizei sucului gastric va puteti da singuri seama in modul urmator.Va oferim tablete de betaina clorhidrica substanta rezultata din productia zaharului.Daca acestea dupa 7 zile de utilizare cate 10 tablete pe zi aduc ameliorari aveti hipoaciditate. Daca dupa acelasi interval simtiti o inrautatire intrerupeti imediat si porniti un tratament cu 3 tablete de carbonat de calciu la fiecare masa.Kefirul de apa este un tratament enzimatic care are efecte rapide pentru slabire daca este insotit de usoare restrictii alimentare in privinta zaharului si grasimilor si daca este insotit de exercitii fizice sau plimbare usoara cel putin 30 minute zilnic.Se recomanda ca la prepararea kefirului sa se procedeze in urmatorul mod in plus fata de prepararea obisnuita.Se spala repede in apa rece 500 grame fasole alba sise pune intr-un saculet de tifon si se mentine cufundat in vasul de preparare a kefirului 24 de ore.Fasolea recuperate poate fi recuperate pentru consum alimentar.Veti constata ca aceasta fasole nu produce gaze interne.Pe de alta ..parte kefirul astfel preparat poate sa duca la producerea de gaze interne.care se pot rezolva cu argila albastra sau carbune active produs din coaja de nuca de cocos sau din coaja de nuca obisnuita sau tablete de zeolit.O alta contributie importanta pe care o aduce consumul de kefir de apa in obezitate este reducerea apetitului atat diurn cat si a celui nocturn cand multe personae goles frigiderul in fiecare noapte.Aceasta reducere a cantitatii de mancare fara foame instalata este pretioasa pentru cei care vor sa slabeasca.La modul de preparare a kefirului vom descrie prepararea otetului de kefir si consumul lui care este important si pentru obezitate.

PROBLEME CARDIOVASCULARE

HIPERTENSIUNEA

Aceasta este una din cele mai grave probleme determinand accidente cardiovasculare insotite de deces sau pareza,spargeri de anevrisme cardiace ducand la moarte subita .HIPERTENSIUNEA OMOARA MAI MULTI OAMENI SI MAI REPEDE DECAT CANCERUL.Consumul regulat a 1 litru de kefir reduce semnificativ valorile presiunii arteriale a sangelui.Recomandam suplimentar utilizarea in loc de sare in alimentatie a sarii.. cu continut scazut de sodiu care contine potasiu in cantitate mare si sodiu in cantitate mica.Tot pentru hipertensiune dar si pentru oricare alta problema cardiaca recomandam ca fructele uscate pentru producerea kefirului sa fie fructele de paducel.Capsulele cu pulbere de ardei iute sau utilizarea de boia de ardei iute in alimentatie este extrem de recomandata.Mentionam ca nu recomandam ardeiul usturat in stare cruda deoarece contine acizi periculosi pentru tractul digestiv si care dispar in totalitate prin uscare .O recomandare de o importanta foarte mare este utilizarea uleiului de magneziu. Magneziul are un rol cu totul aparte ca mineral antistress iar stressful este ca un factor producator si agravant pentru toate problemele cardiovasculare si de fapt pentru orice problema de sanatate . El este necesar si pentru sinteza a peste 300 de enzime din organism implicate in probleme cardiovasculare dar si in probleme de diabet.Magneziul luat pe cale orala are o rata de absorbtie mica

CARDIOPATIE ISCHEMICA SI SECHELE DE INFARCT MIOCARDIC

Aceleasi recomandari ca in.. cazul hipertensiunii .Recomndam in plus mari cantitati de vitamina C (o cantitate buna se determina atunci cand scaunul devine moale.Vitamina C in doze excessive devine laxative dar niciodata daunatoare pentru organism in afara dintilor care pot fi afectati de aciditate si care trebuiesc spalati dupa contactul cu orice acid sau clatiti cu o solutie alcalina de bicarbonate de sodiuE)

REUMATISMUL ARTICULAR SI PROBLEMELE COLOANEI

Kefirul de apa ca si kefirul de lapte prin enzimele continute are un efect vindecator la nivelul peretilor intestinului subtire eliminand posibilitatea ca particule proteice sa patrunda in sange si .caresa determine reactii autoimune care la nivel osos e cunoscut ca reumatism.Enzimele antioxidante din kefir reduce procesele distructive la nivelul membranelor cellular care sunt urmate de formrea edemelor reducerea capacitatii de miscare si dureri.este necesar utilizare zilnica a 500 ml de kefir si de un timp de cel putin o luna pentru aparitia rezultatelor.

GUTA SI PSEUDOGUTA

Aceste afectiuni invalidante si extreme de dureroase se datoreaza depunerii in unele articulatii a cristalelor care in cazul gutei propriuzise care e o boala cu mare extindere.sunt saruri ale acidului uric.Se recomanda desigur reducerea cosumului de alimente cu continut mare de acid uric cum sunt produsele din carne de animal tanar,organelle interne,spanacul dar trebuie utilizata in cantitate mare kefirul de apa cel putin 800 ml pe zi pentru proprietatile lui detoxifiante asupra sarurilor in exces si pentru restabilirea metabolismului normal care va duce la oprirea gutei din evolutie rapid iar apoi la dizolvarea cristalelor din articulatii cu disparitia durerilor si a celorlalte neplaceri cauzate de aceste boli cornice.

PROBLEME PSIHICE

Multe probleme apar datorit a afectarii substantei cerebrale.Boala Alzheimer se datoreaza inflamarii la nivelul placii amiloid beta depusa pe suprafata creieruli iar efectul antiinflamator determinat de kefir va reduce efectele bolii Alzheimer .Sau determinat efecte spectaculoase in depresii dar si in epilepsie.Copii hiperkinetici,cu posibilitati reduse de concentrare ,rezultate slabe la invatatura (ADHD),vor avea rezultate spectaculoase folosind 1000 ml de kefir zilnic facut cu fructoza sin u cu zahar,.care este placut la gust si care trebuie sa inlocuiasca neaparat orice alta bautura racoritoare.Deasemenea este foarte important de efectuarea de usoare masaje ,zilnic, cu ulei de magneziu dublat prin dizolvare cu apa pentru a intra mai usor in corp..

PROBLEME OCULARE

Se stie de curand ca exista o inrudire intre boala Alzheimer si glaucomul care se si trateaza cu aceeasi medicatie.Glaucomul si cataracta sunt principalele afectiuni oculare are beneficiaza de consumul de kefir.degenerescenta maculara care poate sa duca la orbire este puternic ajutata de kefir dar mai ales problemele oculare retiniene induse de deficientele circulatorii care apar in diabet beneficiaza enorm de utilizarea in alimentatie a acestei bautri placute la gust .

PROBLEME HEPATICE

Consumul de kefir este un puternic stimulent pentru sistemul imunitar astfel ca hepatitele virale sunt puternic ajutate de consumul de kefir.Kefirul contine enzime cu caracter antioxidant care impiedica distrugerea membranelor celulelor hepatice urmata de instalarea unor zone fibrozate extinse care inseamna ciroza hepatica.La persoanele cu hepatite cronice virale ,ciroza sau cancer hepatic se recomanda ca produsul baut sa fie fermentat circa 6-12 ore iar daca nu au un diabet extreme de vechi si avansat sa foloseasca zahar si nu fructoza deoarece fructoza se asimileaza cu enzima fructokinaza produsa de catre ficat si care pe de o parte la persoane cu reduceri de functionare a ficatului sa fie deficitara iar pe de alta parte secretia crescuta de fructokinaza poate suprasolicita ficatul.nu indicam fructoza. .O varianta posibila este fermentarea cu ciuperca 3 zile urmata de fermentarea lichidului filtrate la temperature de cel putin 23 grade Celsius timp de 2 saptamani cu formarea otetului de kefir si consumul lui cu apa adaugata pana la dilutia 5 parti apa una otet.Este foarte indicat in problemele hepatice sa fie folosite bucatele de sfecla rosie uscata pentru fermentare.

PROBLEME RENALE

Infectiile urinare frecvente tratate cu antibiotice,sunt devastatoare prin consecintele lor iar la multe persoane de sex feminine devin cornice.La aceste personae recomandam folosirea kefirului 1 litru pe zi iar fructele utilizate in fermentare extrem de recomandat fructele de merisor. La fel pentru persoanele cu calculi si nisip renal la care adaugam si recomandarea de a consuma 500 ml pe zi de ceai de coada calului pentru cantitatea mare de siliciu.Mentionam kefirul ca fiind el insusi diuretic.Kefirul este important ca purificator pentru cei care fac dializa intre sedintele de dializa.

PREPARAREA KEFIRULUI DE APA

Pentru un litru de kefir se pun grauncioarele de kefir circa 20 grame(2 linguri de supa),spalate in prealabil in jet de apa rece foarte slab ca intensitate.In vas se adauga 30_40 grame de zahar sau fructoza.si se completeaza pana la un litru cu apa filtrata .Recomandam intotdeauna utilizarea fructozei cu exceptie cazurile discutate anterior.Kefirul se poate mentine la fermentat cel putin 12 ore dar in general 24 de ore dupa care se strecoara prin tifon asezat intr-o sita de plastic niciodata metalica deoarece metalul poate afecta grauncioarele de kefir.si se poate bea imediat sau se mentine la frigider pentru a evita o fermentare suplimentaraEste posibil sa continuam procesul de fermentare in prezenta fermentului adica a grauncioarelor cel putin 3 pana la 5 zile dupa care grauncioarele se recupereaza strecurand prin tifon si se reutilizeaza pentru o noua fermentare dupa ce in prealabil au fost spalate in jet slab de apa rece pentru a nu fi afectate de presiunea apei.Lichidul rezultat se lasa la fermentat pana ce devine otet lucru care depinde mult de temperature din camera in care se produce fermentarea dar va fi mult mai rapida decat fermentarea vinului.Otetul se bea diluat cu apa 1 parte otet si 5 parti apa filtrata.

.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți