Clorura de Potasiu este un inlocuitor al sarii de bucatarie, recomandata in cazul persoanelor care trebuie sa tina un regim strict fara sare.
Echilibrul sodiu potasiu este esential pentru mentinerea optima a tensiunii arteriale.
Acest echilibru se realizeaza la raportul 1 la 2 intre potasiu si sodiu.
Clorura de potasiu se pune in mancare in functie de gust. Poate fi folosita cu succes atunci cand gatiti, in salate si alte astfel de preparate. De asemenea, este recomandata persoanelor al caror organism are tendinta de a retine apa.
Este o sare destinata unui stil de viata echilibrat, protejeaza inima, mentine tensiunea arteriala in limite normale, dar are acleasi gust cu sarea obisnuita. Prezinta un aport de potasiu si are grija de sanatatea inimii.I
ndicatii: Afectiuni insotite de retentie hidrosalina, edeme; stari de hipokaliemie provocate prin diuretice.
Actiune terapeutica: Aport electrolitic echilibrat, cu excluderea ionilor de sodiu. Mod de administrare: Se adauga alimentelor, in locul sarii de bucatarie.
Contraindicatii: Boala Addison; prudenta in insuficienta renala si in insuficienta cardiaca.