AQUAMIN - CALCIUL MARIN SI SANATATEA OASELOR
Medicer Bios foloseste Aquamin sub forma de tablete, capsule, sirop cu miere pentru copii si sirop cu fructoza pentru personele varstnice. Aquamin este o roca provenita din fosilizarea algelor rosii din Atlanticul de nordk (Lithotamnium calcareum). Aceste alge au constituit depuneri fosile pe plaje intinse din Irlanda sau Islanda. Ele au un continut bogat in calciu, magneziu, potasiu, seleniu si alte minerale, fiind inglobate in structura organica a algelor rosii si, in felul acesta, fiind mai usor asimilabile de catre organismul uman decat aceleasi minerale din depozite de origine anorganica.
Aquamin are un rol important in re-mineralizarea organismului pentru persoanele cu deficiente minerale, persoanele varstnice si pentru copiii aflati in crestere. In studii privind actiunea asupra fenomenelor de afectarea a articulatiilor (in special genunchi, solduri si umeri) s-a constatat ca, dupa cateva luni de tratament cu Aquamin, s-a produs o crestere a oaselor, o scadere a fenomenelor inflamatorii din organism si o reducere a intensitatii durerii produsa de afectarea acestor articulatii. Aquamin este deosebit de eficient datorita structurii sale organice si usurintei de asimilare si pentru fenomenele de tulburari circulatorii (carcei).
Recomandam utilizarea Aquamin ( in forma sa simpla sau grupat cu Zeolit )pentru detoxifierea organismului sportivilor, care au un mare consum de minerale in timpul antrenamentelor. Sportivii isi cresc astfel performanta, rezistenta la efort. Se recomanda Aquamin atat in intervalul de 2-3 saptamani inaintea concursurilor, cat si pe parcursul antrenamentelor, pentru a nu ajunge la deficit de minerale in organism. Lipsa mineralelor produsa de efort, transpiratie (care se accentureaza pe timp cald) poate sa duca la aparitia de spasme musculare, vasculare, si chiar la deces in timpul efortului. Consumul de Aquamin sirop, aromatizat cu portocale, poate fi foarte placut la gust si acceptat cusurinta de catre copii sau de catre persoanele varstnice care, adesea, se manifesta foarte capricios.
Medic primar Dr Roxana Ionescu
Magneziul si constipatia
Constipatia este o grava problema de sanatate, care afecteaza persoane de ambele sexe, in primul rand varstnici, dar si numeroase persoane de varsta mijlocie si chiar multi copii. Cauzele constipatiei pot fi multiple. O cauza rara este cea de natura constitutionala, dar in prezent cu mult mai importante sun cele de natura alimentara. Omul este, dupa conformatia colonului sau un animal ierbivor, dar in prezent consuma mai degraba hrana cobcentrata de origine animala ceea ce determina un tranzit intestinal de volum redus si in consecinta constipatie. Consideram ca foarte importanta aceasta problema si ca se impun utilizarea rapida la orice semn de constipatie a unor remedii benefice si care sa nu permita cronicizarea acestei probleme. Constipatia cronica este la izvorul autointoxicarii, duce la boli grave cum sunt cancerul de colon boli autoimune de tipul poliartritei reumatoide ,spondilozei anchilozante altor afectiuni de tip reumatismal .Pentru evitarea constipatiei multe persoane recurg la folosirea crusinului ,a plantei senna. Aceste remedii functioneaza prin lezarea colonului ceea ce duce la crestera peristaltismului.
Pe de alta parte astfel de remedii duc la obisnunta treptata si la incapacitatea ulterioara a folosirii lor si deci la o constipatie si mai grava avand efecte negative si asupra altor organe musculoase din organism.
Recomandam utilizarea orala a magneziului pentru eliminarea constipatiei.In acest sens am creat Magneziu Lax care se bazeaza in primul rand pe componentul sulfat de magneziu cunoscut si sub numele de sare amara.Aceasta substanta actioneaza prin extragerea apei din organism in colon astfel incat va duce la cresterea volumului continutului colonului dar si o crestere a cantitatii de apa din colon evitand uscarea materiilor fecale care inseamna atat constipatie cat si lezarea colonului atunci cand evacuarea totusi se realizeaza. Recomandam Magneziu Lax tocmai pentru ca usureaza rapid defecarea si nu are nici un fel de efecte secundare.
Medic primar dr Roxana Ionescu
POTASIUL SI HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
Hipertensiunea arteriala este cea mai frecventa boala cardiovasculara, principalul ucigas in lumea moderna. Conform manualului de medicina, valorile normale ale tensiunii arteriale nu trebuie sa depaseasca 140 mmHg pentru tensiunea arteriala sistolica si 85mm Hg pentru tensiunea arteriala diastolica. Aceste valori reprezinta limita superioara a normalului, dar valorile optime sunt chiar mai joase ( sub 130/80 mmHg).
Cresterea tensiunii arteriale peste valorile normale poate ramane mult timp asimptomatica si diagnosticul va fi pus tardiv, cand apar deja complicatiile. De aceea , tensiunea arteriala trebuie controlata periodic.
La peste 95% dintre pacienti HTA este esentiala, in absenta unei cauze organice, iar la 5% dintre pacienti HTA este secundara unei alte boli. In aceste situatii trebuie diagnosticata si tratata boala de baza. HTA secundara apare in boli renale, endocrine, boli cardiace congenitale,etc.
Scopul tratamentului este mentinerea normala a valorilor TA, pentru a evita aparitia complicatiilor. Hipertensiunea este periculoasa prin complicatiile pe care le determina. Hipertensiunea este un factor de risc pentru boli de inima, rinichi sau accidente vasculare cerebrale.
Potasiul este un mineral important in reducerea tensiunii arteriale. Astfel, firma Medicer Bios a realizat mai multe variante de consum a potasiului .
Astfel avem Antihipertensiv Medicer, pe baza de clorura de potasiu si extract de usturoi, sub forma de capsule, ambele componente avand roluri diferite in normalizarea tensiunii arteriale.
Sarea fara sodiu Medicer, constituita numai din clorura de potasiu, pentru persoanele cu hipertensiune mai ridicata si destinata a fi folosita in mancare, in loc de sare de bucatarie (clorura de sodiu).
Sarea cu continut redus de sodiu Medicer, destinata persoanelor cu hipertensiune arteriala moderata si care pastreaza un gust foarte apropiat de sarea de bucatarie.
Potasiul este un mineral de o extrema importanta in sanatatea umana, care necesita un consum zilnic de cel putin 3,5 grame. Pacientii, dar si medicii, trebuie sa acorde o mare importanta dietei, mai ales daca tratamentul include medicamente diuretice care pot favoriza depletiunea organismului de potasiu.
Potasiul este un ion ce se gaseste atat in celule cat si in afara lor, in spatiul extracelular, iar concentratiile sale din cele doua medii si echilibrul acestora influenteaza functionalitatea inimii. Potasiul este necesar pentru realizarea corecta a contractiilor musculare, inclusiv a miocardului (muschiul cardiac). Contractiile necontrolate a diversilor muschi creeaza crampe neplacute, acelasi lucru poate aparea si in cazul inimii, dar pentru muschiul cardiac inseamna moartea.
Potasiul si sodiul sunt minerale care lucreaza impreuna pentru mentinerea normala a tensiunii arteriale, dar si pentru contractii eficiente cardiace.Desi permanent se spune ca hipertensivii trebuie sa reduca consumul de sodiu, mai important este sa se realizeze un echilibru intre sodiu si potasiu. Imbunatatind contractiile cardiace, potasiul creste viteza de curgere a sangelui, crescand presiunea dinamica in sensul curgerii ceea ce duce imediat la reducerea presiunii pe peretii vaselor de sange si la reducerea pericolului de spargere la care acestia sunt supusi permanent.
Potasiul si magneziul sunt cele mai importante minerale pentru sustinerea sanatatii inimii si, implicit, pentru supravietuire.
Potasiul este recomandat in doze crescute sportivilor care elimina mult prin transpiratie, precum si celor care folosesc diuretice.
Nu se recomanda in dializa si nici celor care folosesc spironolactona .
Medic Primar Dr Roxana Ionescu
www.medicer.ro
ULEIUL DE MAGNEZIU- CEA MAI EFICIENTA SI MAI IEFTINA SURSA DE
MAGNEZIU
Lipsa de magneziu este o sursa majora de decese prin stop cardiorespirator.De asemenea sta la baza depresiilor,atacurilor de panica ,carceilor si duce la infarct miocardic.
Magneziul este implicat in sinteza a sute de enzime in organism,in relaxarea musculara astfel impiedicand atat neplacutele crampe musculare,dar si mortalele crampe din muschiul cardiac.Fara magneziu nici calciul nu este bine absorbit astfel incat problemele osoase inclusiv osteoporoza nu se pot rezolva. Diabetul se agraveaza in lipsa magneziului acesta fiind esential in sinteza insulinei.Starea sihica e puternic afectata de continutul de magneziu din organism.Din pacate sarurile care aduc magneziu in organism au o fie slaba eficienta (exemplu oxidul de magneziu4%),fie un continut scazut de magneziu(lactatul de magneziu,gluconatul,citratul).
Calea cea mai eficienta de patrundere a magneziului in organism este prin piele(calea transdermala).Baile in mare sau in lacuri cu continut mare de clorura de magneziu sunt eficiente daca sunt efectuate cu regularitate.Uleiul de magneziu care este un preparat apos si nu gras dar cu aspect uleios constituie cea mai eficienta si mai ieftina sursa de magneziu putand fi utilizat pe intreaga durata a anului.Informatii mult mai detaliate gasiti in Manualul uleiului de magneziu publicat in rubrica articole din www.medicer.ro sau pe facebook in pagina https://www.facebook.com/UleiuldeMagneziu .
ULEIUL DE COCOS
Uleiul de cocos este extras din nucleul de nuca de cocos coapta, ramanand ingredientul principal al dietei in multe regiuni tropicale ale lumii. Cu un punct de ardere de aproximativ 182 °C, uleiul de cocos are o rata de oxidare lenta si, prin urmare, este rezistent la rancezire, fiind valabil pentru un interval lung de timp de 2 ani. Uleiul de cocos nehidrogenat virgin este solid la temperatura sub 25° C si lichid la temperaturi mai mari,.De aceea vara trebuie ambalat in sticle cu dop care nu permite curgerea.
Uleiul de nuca de cocos cuprinde urmatoarele:* Acizi grasi saturati (acid lauric - un agent
antimicrobian, acid capric, acid caprilic, acid miristic si acid palmitic)
* Acizi grasi polinesaturati (acidul linoleic)
* Polifenoli ( acidul galic)
* Acizi grasi derivati (betaine, etanolamide,
etoxilati, esteri grasi, polisorbati grasi, monogliceride si esterii poliol)
* Vitamine (vitamina E, vitamina K) si minerale
(fier)
Uleiul de nuca de cocos este folosit pentru gatit in diferite regiuni si s-a dovedit a fi eficace in mentinerea nivelului de colesterol din sange. Aceasta poate ajuta de asemenea la controlul tensiunii arteriale si al diabetului zaharat. Prin stimularea sistemului imunitar asigura o buna digestie. Chiar si persoanele cu boli de inima si probleme renale pot profita de beneficiile uleiului de cocos.
Femeile cu o varsta inaintata sufera adesea de osteoporoza deoarece oasele nu reusesc sa absoarba un nivel suficient de calciu si magneziu. Uleiul de cocos aplicat pe piele va intari oasele si va calma durerile articulare.
Pierderea in greutate este un termen extrem de cautat in aceste zile. Aproape toata lumea viseaza la un trup subtire si tonifiat, fara suplimente artificiale. Uleiul de nuca de cocos isi aduce si in acest sens aportul!
Cercetarile au aratat ca continutul de grasimi nesaturate din uleiul de cocos poate ajuta la pierderea in greutate. Motivul din spatele acestui paradox este ca ulei de cocos, in ciuda continutului ridicat de calorii (117 calorii la o lingura), este un accelerator de metabolism care ajuta la stimularea glandei tiroide. Deci, daca intentionati sa urmati o dieta cu ulei de nuca de cocos, sunt suficiente 3 linguri de ulei de nuca de cocos pur pe zi. Acesta poate fi un bun inlocuitor pentru alte uleiuri de gatit si copt. In plus, aroma sa este atat de ispititoare incat multe retete delicioase pot fi preparate folosind acest ulei.
Pentru persoanele care au miscari intestinale neregulate, uleiul de nuca de cocos este un aliment natural dezintoxifiant, care ajuta la curatarea completa a organismului. Consumul uleiului de nuca de cocos sub forma de ulei de gatit este foarte sanatos. Acesta ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si previne tot felul de probleme, printre care si sindromul colonului iritabil.
Grasimile saturate au proprietati antimicrobiene si asigura o buna functionare a stomacului, in raport cu diverse bacterii, ciuperci, paraziti etc. care provoaca indigestie. Uleiul de nuca de cocos ajuta, de asemenea, si la absorbtia altor elemente nutritive precum vitamine, minerale si aminoacizi.
Dar luati in considerare faptul ca beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru pierderea in greutate sunt eficiente doar cu un program fizic adecvat. Uleiul de nuca de cocos este foarte util pentru persoanele care vor sa slabeasca. Asta datorita lanturilor scurte si medii de acizi grasi, care ajuta la reducerea depozitelor de grasime.
De asemenea, este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide si a producerii de enzime.
Mai mult, ajuta metabolismul sa functioneze normal, prin eliminarea stresului din pancreas. In felul acesta, se arde mai multa energie. Este foarte sanatos pentru persoanele supraponderale, fiind cunoscut faptul ca cei care locuiesc in zonele tropicale de coasta si care mananca ulei de nuca de cocos zilnic, pe post de ulei de gatit, sunt mereu in forma si nu sufera de astfel de afectiuni.
Oamenii de stiinta cred ca uleiul de cocos functioneaza in cazul bolii Alzheimer dand creierului extra energie. Creierul persoanelor diagnosticate cu acest tip de dementa pur si simplu nu mai are energia de a forma noi amintiri, iar uleiul de cocos actioneaza exact pe acest plan, el continand un tip de grasime numita MCT.
Acest tip de grasime creste abilitatea organismului de a produce chetona, care poate servi ca sursa alternativa de energie pentru creierul lipsit de glucoza al pacientilor bolnavi de Alzheimer.
Acizii grasi cu lant mediu continuti in uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene si antivirale, iar continutul mare de acid lauric din uleiul de cocos este intalnit doar in grasimea din laptele matern. Acidul lauric este un acid gras saturat si este principalul acid din compozitia uleiului de nuca de cocos si din cel de palmier. Denumirea chimica a acidului lauric este acid dodecanoic. Datorita compozitiei sale chimice, este capabil sa interactioneze cu substantele cunoscute sub denumirea de solventi polari, din care face parte si apa. In organism, acidul lauric este convertit intr-o substanta denumita manolaurin. El actioneaza printr-un mecanism cu ajutorul caruia intrerupe membrana lipidica a organismelor straine, cum ar fi virusurile, ciupercile si bacteriile. In timp ce monolaurinul ucide aceste micro-organisme nedorite, nu este deloc toxic pentru oameni si nici nu influenteaza functionarea tesuturilor umane.- Acidul lauric este cunoscut pentru abilitatea sa de a stimula metabolismul si de a intari sistemul imunitar, insa efectele sale antimicrobiene sunt cele care-l fac un foarte promitator tratament pentru acnee. Datorita acestui fapt, acidul lauric poate fi integrat si tolerat de catre organism extrem de bine, permitandu-i astfel sa ofere beneficii optime ca tratament al acneei la adulti, in lupta impotriva a P. acnes, bacteria responsabila de aparitia acneei. De asemenea, este util in cazul bolilor de inima,reducand inclusiv valorile crescute ale colesterolului si a presiunii arteriale si prevenind arteroscleroza.
Prezenta trigliceridelor cu lant mediu si a acizilor grasi ajuta la prevenirea bolilor de ficat, deoarece substantele sunt usor transformate in energie atunci cand ajung in ficat. In acest fel, se reduce din sarcina de lucru a ficatului, care nu mai oboseste, si se reduce in acelasi timp si grasimea acumulata la nvelul acestui organ.
Uleiul de nuca de cocos este adesea preferat de catre sportivi, de cei care merg la sala, dar si de cei care tin regim. Motivul este acela ca uleiul de nuca de cocos are mai putine calorii decat alte uleiuri, continutul de grasimi este usor transformat in energie si nu duce la acumularea de grasime in inima si artere.
Uleiul de nuca de cocos ajuta la stimularea energiei si a rezistentei si imbunatateate performantele sportivilor.
Utilizaţi raportul de 1:1 atunci când folosiţi ulei de cocos pentru a înlocui alte uleiuri/untul din reţete.
In formă solida, este un excelent înlocuitor pentru unt/margarină/untură atunci când doriţi să ungeţi tăvile sau să obţineţi cruste delicioase pe plăcinte etc.
In forma lichida, înlocuieşte diverse uleiuri folosite la copt, gătit sau la sotat.
Medic primar Dr Roxana Ionescu
LEURDA ,UN REMEDIU PRETIOS
Aici începe textul. Apăsați aici și începeți să scrieți. Rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.
Quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius.
LEURDA ,UN REMEDIU PRETIOS
Leurda are multe
proprietati comune cu usturoiul si in primul rand acela de fluidificare a
sangelui.Una din cele mai grave probleme de sanatate este agregarea plachetara
care determina fenomene de reducere a curgerii sangelui, eventual de necroza
locala in zona prost irigata, cu consecinte ireversibile, cum ar fi infarctul
de miocard. Pentru fluidizarea sangelui oamenii folosesc aspirina, ceea ce este
o mare greseala, deoarece aceasta distruge protectia mucoasei gastrice si intestinale
putand crea ulcere, hemoragii interne si chiar decese. Leurda are un miros si o
savoare mult mai fina decat usturoiul si, in plus, mirosul mult mai redus, ceea
ce este foarte important pentru multe persoane. Leurda este folosita in mod
spontan de catre animale pentru protejarea sanatatii primavara si in primul
rand de catre ursii anemiati de lunga hibernare din timpul iernii. De aceea
popular leurdei i se mai spune " usturoiul ursului". Leurda este importanta in
reducerea valorii tensiunii arteriale pentru persoanele hipertensive.Acest
lucru este extrem de benefic pentru reducerea administrarii de antihipertensive
care multiple efecte daunatoare ca de exemplu impotenta masculina,dereglari
hormonale dar si efecte de toxicitate hepatica.In schimb leurda este un bun
protector si curatitor hepatic.Leurda are proprietati de eliminare a
parazitilor intestinali care pot efectua tranzit prin intregul organism si chiar
provoca moartea.
La nivel renal leurda este un bun curatitor, are efecte diuretice, dar si efecte bacteriostatice pentru bacteriile localizate pe caile urinare.
La nivel cerebral leurda combate pierderea memoriei, depresia, dar si starile de vertij atat de neplacute. Recomandam utilizarea leurdei tot timpul anului in forma de tincturi care pastreaza cel mai bine proprietatile frunzelor proaspete.
Medic prImar dr Roxana Ionescu